Oldalak

2014. március 20., csütörtök

Újabb geoládázás

Legutóbbi geoládázásunkkor elterveztük, hogy majd legközelebb, ha lesz kis időnk, akkor megcsináljuk a maradék ládákat, amiket akkorra terveztünk be. Végül ez a nap is eljött, március 15-én. Az indulást reggel 8-ra terveztük, de mint mindig, most is nehézkes volt a felkelés (főleg nekem), pláne, hogy előző nap night ride volt, így nem sokat aludtunk. De végül csak fél óra késéssel indultunk el, szintén mint legutóbb Ákos, Peti és én. Szerencsénkre nyitva tartott a közeli kisbolt, így tudtunk venni vizet és valami kaját is az útra, mert csomagolni nem volt már kedvünk. 

Első megállónk a Railroad Bridges nevet viseló ládika volt, ami egy vasúti hídon volt elrejtve. Már itt az elején elég sokat elidőztünk, hiszen elég nagy a híd, és a GPS nem akart normális jelet fogni, de végül sikerült megtalálnom, így a megtalálás adta újult erővel továbbindultunk. Ezután Abda felé tekertünk, de még útközben két ládát megtaláltunk, majd az abdai hídnál álltunk meg, ettünk egyet, fotóztunk, beszélgettünk.
Abda után Börcs felé vezetett a ládázós utunk, innen pedig néha meg-megállva Öttevény felé vettük az irányt. A ládákat viszonylag hamar megtaláltuk, így nem időztünk sokat, jó tempóban haladtunk. Pinnyéd felé elkezdett az idő romlani, s mint azt az időjárás jósolta, nagy erejű szél fújt, legnagyobb bánatunkra és örömünkre is, hiszen egy rövid ideig szembe,- és oldalszelünk volt, de max 1 km-ig, bár azalatt minden homokot sikerült megennünk, hiszen földúton mentünk. De utána nagyon jól jártunk, hiszen egy kanyar után hátszelünk lett, s ha nem is tekertünk semennyire sem, akkor is 25 km/h-val haladtunk, s ez tekeréssel még gyorsabb volt, lehetett élvezni a sebességet. :)
A legtöbbet a Radnóti emlékhelyen lévő ládát kerestük, és keresésünk sikertelen is volt, arra gyanakszunk, hogy a láda megsemmisült, hiszen a kerítést pár napja festhették le, mert még a fű is festékes volt, és egy mikroládát hova máshova lehet rejteni, mint a kerítésre, s minden mást felforgattunk a közelben. Aztán lehet kiderül majd, hogy csak mi nem találtuk, de az is lehet, hogy visszajeleznek nekünk, hogy mégiscsak ott a láda, akkor viszont visszamegyünk, és addig keressük, míg meg nem lesz. (Update: Visszajelezték, hogy eltűnt a láda, de azóta újat rejtettek el, amit meg is fogunk majd keresni :) )

A Radnóti emlékhelynél elkezdett esni az eső, még egy ládát megkerestünk volna Pinnyéden, de azt sem találtuk.(Update: Kiderült, hogy itt is eltűnt a láda, azóta ide is rejtettek újat.) S az eső már egyre jobban esett, így Pinnyéden úgy döntöttünk, hogy a maradék 3 tervezett ládát már legközelebbre halasztjuk, hiszen nincs olyan messze Győrtől sem, az egy városi ládázásba is belefér. Jól eláztunk, mire hazaértünk, de megérte, már 4 körül otthon melegedhettünk, és kipihentük az előző este kihagyott alvásunkat is.

További képekért kattints ide! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése