Oldalak

2013. április 14., vasárnap

Irány Gabcsikovo!

A mai napon végre elindultunk az első komolyabbnak mondható túránkra. Négy főt számláló kis csapatunk 10 órakor találkozott a megszokott helyen a Págisz iskola előtt. Peti jó szokásához híven hozta fényképezőgépét így ismét tudtuk képekkel dokumentálni az utunkat.
Miután sikerült letárgyalni hogy merre is haladjunk ki Győrből nekiindultunk róni a kilométereket.A Bácsai-hídnak haladtunk aminek a túloldalán az eredeti tervtől kicsit eltérően nem a 14es úton mentünk tovább hanem Bácsa felé kanyarodtunk.Nem is volt gond hisz egy rövid kis pihenőnél csodás képek születtek a természet szépségeiről.

A kis pihenő után tovább indultunk Vámosszabadinak, kisebb tanácskozás után megtaláltuk a helyes irányt és felkészültünk a határ átlépéshez, előkerültek a bukok és a láthatósági mellények.

 És akkor irány a 14esen végig a határátkelőig.Itt szintén megálltunk telefonálni kajolni és más egyéb dolgokat intézni mielőtt átléptük volna a Szlovák határt.
Átvágtattunk a hidakon majd egy hibásan kirakott tábla miatt a töltés rossz oldalán indultunk el, de hamar rájöttünk a tévedésre így nem tettünk meg túl sok utat rossz irányba.A helyes útra térve csodás tájon haladtunk végig a Duna mentén, bár iszonyatos szembe széllel küzdöttünk végig. Majd valahol félúton ismét kaja szünetet tartottunk.


Felkerekedtünk és már a távolban ugyan de végre megláttuk az úti célunkat : a Gabcsikovoi-erőművet.
Mikor végre odaértünk először lent álltunk meg a lábánál csinálni pár képet.
Ezek után felmentünk a gátra és szerencsénkre éppen végig nézhettük, hogy hogy is működik az uszályok gáton való átengedése.Érdekes volt végig nézni. Itt is készültek természetessen képek.
Jól elidőztünk a gáton, majd az időre való tekintettel elindultunk haza felé, de most már végig a 14esen jöttünk, nem kacsáztunk be Vámosszabadira és Bácsára.Közös megegyezés alapján úgy döntöttünk hogy a jó kis tekerés után megérdemlünk egy finom hamburgert a ledolgozott kalóriák pótlására, így Győrbe érve betámadtuk a Ping-wint.
Összességében nagyon jó kis nap volt:jó társaság,szép idő jó élmények hát kívánhat magának egy biciklis ennél többet ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése