Oldalak

2014. április 1., kedd

Sirató-túra




A túra Krisztián egy ismerőse által nyerte e
elnevezést.

Korábban történt ugyanis egy baleset a 85-ös út környékén, ahol temérdek mennyiségű sör  ( kinek étel, kinek ital ) semmisült meg. Még a föld is piált, szó szerint.

Így, elhatároztuk, hogy meglátogatjuk a környéket. Ha nem is a közvetlen tetthelyet, de ameddig a kerékpárt szabadon lehet engedni, addig elgurulunk.


Győrből kiérve Gyirmót felé vettünk az irányt. A túrára egyébként Krisztián, ismerőse Gábor, Lajos és Tomi jött el.



Gyirmóton a lovászatot elhagyva az aszfalt eltűnt alólunk. Fosóhomok, murvás terep, törmelék váltakozott, de Koroncóig meg sem álltunk...



Koroncón minimálisan eltévedtünk, de hamar megtaláltuk az utat, amely Rábapatonára vezetett...

Rábapatona volt a legközelebb a sör dús talajhoz, így a korábbi tervekhez igazodva, egy sört mi is kiöntöttünk. Ja, mármint a gyomrunkba... Nincs pazallás', NINCS.



Mivel közelgett az este, a nap lenyugvóban volt, így hamar útnak kellett indulnunk, hogy ne sötétben botorkáljunk vissza.

Térképeket nézve agyaltunk, hogy menjünk-e 3 km-t a 85-ös úton Ikrényig, - veszélyes - avagy válasszuk a murvás töltést.

Az utóbbi mellett voksolt mindenki, így elkerültük a kamion kísérte halál közeli élményeket.

Haladtunk, tekertünk, majd egyszer csak valami furcsára figyeltünk fel. Én láttam már sok mindent, de töltés oldalában legelésző disznókat még nem. Mamáéknál volt anno sertés tartás, de így "elszabadulva", nagy téren kiengedve még nem láttam sétáló konnektorokat....



Megérdemelték, hogy lefotózzuk őket, "blogsztárok" lettek :)

Zötyögős, murvás, porzós töltésenvégighaladós útról letérve a szántó mellett beértünk végre Ikrénybe.




Korábban hívott egy ismerősöm, Peti, hogy csatlakozna hozzánk, de mivel amikor elstartoltunk, ő még dolgozott, ezért úgy egyeztünk meg, hogy ő majd csatlakozik hozzánk, és valahol szembe jövet együtt folytatódik a túra. Ez a pont Ikrényben következett be.

Hatan folytattuk a túrát, melynek következő állomása Börcs volt. Azért erre jöttünk, mert Abdára érkezvén az újonnan épült kerékpárúton tudunk Győrbe menni az 1-es út mellett.

Végezetül az utolsó állomás a Megyeháza tér volt, bár Krisztiánék a Bécsi kapu térnél elköszöntek, mert nekik onnan közelebb volt a haza...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése