Oldalak

2013. december 20., péntek

Téli túra szerviz

Nos, kicsit alakítottunk a blogon, szóval jöhet végre a poszt is:

A túrabringám egy ideje már rendetlenkedett a hajtásával, ezért mostanában nem is nagyon hajtottam csak ha muszáj volt, de a hajtás valamitől akkor is kattogott. Egy ideje próbáltuk már összehozni, hogy Barni megnézze, de valahogy vagy nekem, vagy neki nem volt jó, de most végre összejött.

Délután, mikor találkoztunk, fura módon sehogy sem kattogott, így nem is tudtuk, hogy merre keressük a hibát. Mindenesetre abban egyetértettünk, hogy egy alapos zsirzás nem fog ártani neki egy kis takarítással kombinálva.
Hogy állványra fel tudjuk majd tenni, először is az ülést kellett kihúzni, ami nem volt egyszerű móka, mert ugye sérült a nyeregcső, így minimálisan szorult is, de azért erővel kijött. Ezután Barni nekiállt szétszedni, először a bal oldalát vette le, és hajtotta ki, ahol hamar meg lehetett állapitani, hogy kosz az bizony van benne rendesen.

Jöhet a hajtás levétele, ott ha lehet, még több kosz gyűlt össze. Aztán a csésze is ki lett hajtva, bár ott már akadt egy kis gond, a kihajtó fejet sehogy sem tudtuk kivenni belőle, csak hosszú feszegetések árán. A másik odala könnyen lejött, aztán csodálkoztam, hogy mennyi kosz tud lenni egy ilyen, szinte teljesen zárt rendszerben. De hát ezért is hoztam kis karbantartásra.



Ezután szépen le lett minden takarítva, majd pedig bő zsírral átkenve, remélhetőleg ezzel egy darabig nem lesz probléma, sem a monoblokkal.


Ezután az első kereket néztük meg, hogy mi a helyzet vele, sok jóra ott se lehett számitani. Bár ekkor nevetés kapott el kicsit, mert másodszorra vittem Barnihoz kereket, és másodszorra kellett szerszámot flexelni, reszelni. Ritka méreteket használok, ami tuti, hogy nincsen nála. Jelen esetben vékonyabb lemezkulcs kelett, így kis alakítás is volt.


Miután szétszedte Barni, és jól megkente, lehett is összerakni, szerencsére nem volt vele komolyabb gond, bár egy kisebb berágódás már van benne, szóval idővel agy csere lesz, úgyis Novatechet szeretnék előre is.

A gép most egy ideig rendben lesz, aztán tél után valószinűleg újra meg lesz csinálva, ha sokat fogom használni latyakban, de ez még a jövő zenéje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése