Oldalak

2014. január 5., vasárnap

Kerékpáros körtúra

Még tél se nagyon van, de én már tavaszt és jó időt szeretnék. El akarok menni tekerni, fotózni, kikapcsolódni. (Hülye vizsgaidőszak...) Múlt héten Petivel találtunk egy kerékpáros túrát, amit teljesíteni szeretnénk, a Győr-Moson-Sopron Megyei Természetbarát Bizottság írta ki. 520 km Győr-Moson-Sopron megyében, igazolófüzetet kell hozzá kinyomtatni, azt az adott helyeket lepecsételtetni, majd bevinni a bizottsághoz, ezt elfogadják, persze, ha rendesen teljesítettük, és jogosultak leszünk a túramozgalom jelvényének megvásárlására is.

Ez a túra tökéletes lenne a megye megismerésére, valamint egy nagyon jó kis tekerés, amihez persze nekem még edzenem kell, de már meg is van a nagy motiváció. Úgy tervezzük, hogy a túrát 3-4 nap alatt teljesítjük, tehát szállásokat keresünk majd estére, ahol megalszunk, bár még sátrazás is lehetséges, de ez még majd úgyis tervezés alatt van. A túrát részletekben is meg lehetne amúgy csinálni, de szerintem sokkal jobb így egyben: jó kihívás és örök élmény.

Az útvonal a következő lenne:

Győr – Ásványráró – Hédervár – Lipót – Dunaremete – Püski – Dunasziget – Rajka – Dunakiliti – Feketeerdő – Mosonmagyaróvár – Máriakálnok – Darnózseli – Zsejkepuszta – Lébény – Tárnokréti – Rábcakapi – Bősárkány – Osli – Öntésmajor – Miklósmajor – Hansági-főcsatorna töltése – Andaui-híd – Kis-Répce – Répce-híd- Miklósmajor – Tőzeggyármajor – Fertődi-határátkelő – Fertőd – Sarród, Kócsagvár – Fertőszentmiklós – Hidegség – Balf – Fertőrákos – Tómalom – Sopron – Balf – Fertőboz – Nagycenk – Hidegség – Fertőhomok – Röjtökmuzsaj – Lövő – Sopronhorpács – Egyházasfalu – Újkér – Iván – Répceszemere – Dénesfa – Cirák – Gyóró – Mihályi – Kisfalud – Himod – Hövej – Kapuvár – Babót – Jobaháza – Farád – Csorna – Dör – Rábapordány – Árpás – Mórichida – Tét – Felpéc – Győrszemere -Szőlőhegy – Tényő – Sokorópátka – Gic – Románd – Bakonygyirót – Bakonyszentlászló – Fenyőfő – Vinye – Bakonyszentlászló – Bakonygyirót – Lázi – Tápszentmiklós – Táp – Nyalka – Pannonhalma – Győrság – Sághalomalja – Győr


Csináltam egy google térképet is, amin jobban átlátható:
(Kékkel vannak jelölve azok a helyek, ahol pecsételtetni kell)



A túrát többen tervezzük megvalósítani, bárki jöhet, aki szeretne, ha majd megvan az időpont és a konkrét tervek, ide leírjuk. :)

(U.i.: Ezzel az új google térképpel nem nagyon békültem még ki, elég zavaró, hogy megjeleníti a helyeket pluszban, fogalmam sincs, hogy lehetne azt onnan kiszedni... )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése